Welke dubbele kosten heeft u als uw huis onverkocht blijft?

Een onverkocht huis kan voor veel problemen zorgen. Bent u verhuisd naar een nieuwe woning, dan betaalt u onnodig geld voor een leeg huis of appartement. Lees hier welke dubbele kosten u heeft als uw huis onverkocht blijft.

Of u nu moet vertrekken voor een nieuwe baan, of door privéomstandigheden op zoek gaat naar een nieuw plekje: soms bent u verplicht om te verhuizen. Een nieuwe woning brengt veel voordelen met zich mee, maar het zorgt ook voor dubbele kosten. Houdt daarom, voor u gaat verhuizen, rekening met de volgende kostenposten:

1. Vermogensrendementsbelasting

Lukt het u niet om uw oude woning binnen drie jaar te verkopen, en ligt de waarde van uw tweede woning boven de €30.000? en krijgt u het huis niet verkocht? Dan is de kans groot dat u vermogensrendementsbelasting dient te betalen over uw woning.

Uw tweede woning wordt dan gezien als vermogen en u betaalt hierover belasting. Heeft u nog uitstaande schulden, dan mag u het bedrag van uw eigen vermogen aftrekken. Het totale bedrag dat u moet afstaan als belasting kunt u via een handige berekening snel bepalen.

2. Dubbele hypotheek

In Nederland staan woningen vaak behoorlijk lang te koop. Daardoor komt het regelmatig voor dat mensen twee hypotheken tegelijkertijd moeten betalen. Zonde, want de ene hypotheek is voor de nieuw gekochte woning en de andere hypotheek voor de woning die te koop staat. Gelukkig komt de overheid u hierin tegemoet, wanneer u met dubbele woonlasten komt te zitten. Zo is de hypotheekrente voor beide woningen aftrekbaar.

3. Vaste maandlasten

Bij een onverkocht huis is de meest voor de hand liggende kostenpost de vaste maandlasten. Gas, water en licht zijn onmisbaar in een huis. Wanneer uw huis niet verkocht wordt, lopen de kosten snel op. Denk bijvoorbeeld aan bezichtigingen in uw oude woning. U wilt dan wel een warm huis dat goed verlicht is. Is er niemand in de oude woning, probeer dan de kosten zo laag mogelijk te houden. Trek bijvoorbeeld eens wat vaker een trui aan, als u er langsgaat.

4. Gemeentelijke belastingen

Het verminderen van de maandlasten van een onverkochte woning heeft u zelf in de hand. Maar, de belastingen die u als eigenaar van een woning moet betalen aan de gemeente zijn niet zo makkelijk te omzeilen. Zo dient u jaarlijks waterschapsbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing te betalen. Deze bedragen worden gebaseerd op het type woning en zijn verplicht voor bijna alle burgers.

Dubbele kosten zo snel mogelijk voorkomen

Wilt u graag sparen voor later, of geld vrijmaken voor leuke dingen? Dan wilt u het liefst zo min mogelijk dubbele kosten hebben. Misschien lijkt dit een hele opgave, maar een onverkocht huis kan zo verkocht zijn. Snel-woning-verkopen.nl heeft namelijk goed nieuws voor u. Bij ons kunt u uw woning snel en zonder voorbehoud van financiering verkopen. Zo kunt u zich volledig richten op uw nieuwe woning, zonder te diep in de buidel te tasten. Neem vandaag nog contact met ons op en krijg direct het eerste bod te horen.

Stap 1 Aanvraag-formulier

Vul nu ons aanvraagformulier in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Garant voordelen


 • Direct 100% zekerheid

   

 • Snelle betaling mogelijk

   

 • Geen dubbele lasten

   

 • Geen makelaarskosten

   

 • Geen notariskosten

Direct uw huis verkopen

Bent u op zoek naar een manier om uw woning snel te verkopen?