Dubbele woonlasten opvangen

Dubbele woonlasten opvangen

Heeft u uw droomhuis gekocht, maar lukt het u maar niet om uw oude woning te verkopen? Moest u snel verhuizen vanwege bijvoorbeeld een nieuwe baan en vordert de verkoop van uw woning niet? Of bent u vanwege een relatiebreuk verhuisd en is de oude woning nog niet verkocht?

In al deze gevallen heeft u te maken met dubbele woonlasten. Het liefst voorkomt u dit natuurlijk, maar dat is niet altijd mogelijk. Gelukkig komt de overheid u op twee manieren tegemoet:

Dubbele hypotheekrenteaftrek
De hypotheekrente is voor beide woningen aftrekbaar. Ook hoeft u geen eigenwoningforfait aan te geven voor de woning die leeg te koop staat, of voor een woning die u al heeft gekocht, maar die nog in aanbouw is. Let op: deze regeling is geldig van af het kalenderjaar waarin de woning te koop wordt gezet of de in aanbouw zijnde woning is gekocht én de drie daarop volgende jaren.

Tijdelijke verhuur
Om de dubbele woonlasten te verlichten, kunt u uw oude woning tijdelijk verhuren op basis van de Leegstandwet. Voor deze vorm van verhuur geldt niet de uitgebreide huurbescherming: u kunt de huur opzeggen als uw huis is verkocht. U moet dan wel een vergunning aanvragen bij de gemeente en toestemming hebben van uw geldverstrekker.

Snel uw woning verkopen
Deze tegemoetkomingen zijn fijn, maar nog beter is het om uw woning zo snel mogelijk te verkopen. Garant Vastgoed kan hierbij uitkomst bieden. Meld uw woning vrijblijvend bij ons aan, dan krijgt u binnen twee werkdagen ons eerste bod. Is dit bod voor u acceptabel? Dan komt een onafhankelijke taxateur uw woning taxeren en doen wij ons definitief bod. Komen we tot een akkoord, dan is uw woning verkocht. Zónder ontbindende voorwaarden! Zo zijn uw dubbele woonlasten al snel verleden tijd.

Bron: Vereniging Eigen Huis

In 5 stappen uw woning verkopen

 • Meld uw
  woning aan

  Vrijblijvend én kosteloos meldt u uw woning aan bij Garant Vastgoed.

 • Binnen 48 uur weet u of wij interesse hebben

  Na ontvangst van deze gegevens ontvangt u binnen twee werkdagen een reactie of direct een bod.

 • Inplannen van een bezichtiging

  Komt dit bod tegemoet aan uw verwachtingen, dan maken wij graag een afspraak voor een bezichtiging.

 • Definitief bod

  Na de bezichtiging volgt het definitieve bod. Gaat u hiermee akkoord, dan spreken wij een opleveringsdatum met u af.

 • Officiële koopakte

  Aan de hand van deze afspraken ontvangt u een officiële koopakte. Op de afgesproken opleveringsdatum gaan wij naar de notaris en krijgt u na het tekenen van de leveringsakte de afgesproken netto koopsom.

 • Gefeliciteerd! Uw
  huis is verkocht.