Nadelen van een onverkochte woning

Nadelen van een onverkochte woning

Hoera, u heeft een nieuwe woning gekocht! Reden om blij te zijn en om alvast uit te kijken naar de verhuizing. Nadenken over de inrichting en alvast te gaan genieten van de voorpret. Tenminste… als u uw huidige woning al verkocht hebt. Want wanneer dat niet het geval is, kan uw onverkochte huis echt een blok aan uw been worden. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met dubbele woonlasten

Verhuren van uw woning

U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw woning een tijdje te gaan verhuren zolang uw eigen woning niet verkocht is. Maar dat is niet altijd een optie, bijvoorbeeld als uw bank het niet toestaat. Verhuren kan voordelen hebben, omdat een huurder er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat uw tuin en balkon een beetje toonbaar blijven.

Uw huis verkoopklaar

Niet verhuren, maar meteen verkopen? Het verkoopklaar maken van uw huis kan best lastig zijn. Want hoe ver gaat u daarin? Ook dat kost veel geld. Om nog maar te zwijgen over de woningfoto’s die gemaakt moeten worden. En natuurlijk moet u ook nog regelmatig thuis zijn voor rondleidingen en kost het meedoen aan Open Huizen Dagen behoorlijk wat tijd en energie. Want ook dan moet uw huis netjes opgeruimd zijn.

Gedoe met makelaars

U kunt ervoor kiezen om met een makelaar in zee te gaan. Maar met het verkopen van uw huis met een makelaar komt best veel kijken. Zo betaalt u bijvoorbeeld altijd courtagekosten wanneer u uw woning verkoopt via een makelaar. Om kosten te besparen kunt u ook kiezen voor een internetmakelaar, maar ook dan betaalt u aardig wat kosten.

Zelf uw huis verkopen

Dan maar uw huis zelf verkopen? Helaas, ook dat gaat niet zonder slag of stoot. Er zijn veel voor- en nadelen aan verbonden. Want u moet wel weten wat u doet. Bent u goed in het onderhandelen? En weet u wat de mededelingsplicht inhoudt? Of wat er in een koopcontract moet staan? U zou de eerste niet zijn die zich rechtszaken en gedoe op de hals haalt door een woning zonder makelaar te verkopen. Ieder z’n vak – en het vak van makelaar is wellicht niet het uwe.

Huis verkopen aan Garant-Vastgoed

Het kan eenvoudiger. Door uw huis te verkopen aan Garant-Vastgoed. In enkele snelle stappen bent u van uw woning af. Zonder makelaar, zonder gedoe en zonder kosten. Zo bespaart u veel geld. Meer weten? Meld uw woning meteen aan!

In 5 stappen uw woning verkopen

 • Meld uw
  woning aan

  Vrijblijvend én kosteloos meldt u uw woning aan bij Garant Vastgoed.

 • Binnen 48 uur weet u of wij interesse hebben

  Na ontvangst van deze gegevens ontvangt u binnen twee werkdagen een reactie of direct een bod.

 • Inplannen van een bezichtiging

  Komt dit bod tegemoet aan uw verwachtingen, dan maken wij graag een afspraak voor een bezichtiging.

 • Definitief bod

  Na de bezichtiging volgt het definitieve bod. Gaat u hiermee akkoord, dan spreken wij een opleveringsdatum met u af.

 • Officiële koopakte

  Aan de hand van deze afspraken ontvangt u een officiële koopakte. Op de afgesproken opleveringsdatum gaan wij naar de notaris en krijgt u na het tekenen van de leveringsakte de afgesproken netto koopsom.

 • Gefeliciteerd! Uw
  huis is verkocht.