Veelgestelde vragen over de verkoop van uw huis

Verkoop woning aangaan met Garant-Vastgoed


Levert een aanvraag bij Garant-Vastgoed voor een bod op mijn woning, mij een verplichting op?

Nee, u bent nergens toe verplicht. Bij een volledig ingevuld aanvraagformulier, dat u op de website kunt vinden, ontvangt u direct een reactie van ons. Bij interesse nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op. Indien het door ons voorgestelde richtbedrag voor u bespreekbaar is, maken wij een afspraak met u om de woning te bekijken. Na opname van de woning doen wij u een definitief voorstel.

 

Vindt Garant-Vastgoed het een probleem, wanneer mijn woning (veel of ernstig) achterstallig onderhoud heeft?

Dit is geen probleem. Garant-Vastgoed koopt alle soorten woningen, met geen én veel achterstallig onderhoud.

 

Is het een probleem voor Garant-Vastgoed wanneer mijn woning al bij een makelaar te koop staat?

Het is geen probleem wanneer uw woning al bij een makelaar te koop staat. Ons eerste bezoek is geheel vrijblijvend en heeft geen enkele invloed op uw contract met uw makelaar.

 

Kan ik mijn woning verkopen aan Garant-Vastgoed wanneer er executoriaal beslag is gelegd op mijn woning?

Met de opbrengst van de woning bij verkoop moeten de openstaande hypotheek én eventuele achterstanden en beslagen worden afgelost. Is deze opbrengst niet voldoende, dan moeten de hypotheekverstrekker(s) en beslaglegger(s) toestemming verlenen. Garant-Vastgoed en de notaris kunnen u hierbij begeleiden. U kunt contact met ons opnemen om alle mogelijkheden te bespreken.  

 

Garant-Vastgoed Algemeen


Koopt Garant-Vastgoed huizen in heel Nederland?

Ja, wij kopen huizen door heel Nederland.

 

Wordt er vertrouwelijk omgegaan met al mijn gegevens?

Er wordt door Garant-Vastgoed op een vertrouwelijke en anonieme wijze omgegaan met alle door u verstrekte gegevens. 

 

Brengt Garant-Vastgoed altijd een bieding uit?

Er zijn woningen waarop wij geen bieding uitbrengen. Vaak zijn dat duurdere woningen en appartementen in dunbevolkte gebieden. In veel gevallen is de huidige prijsstelling van een woning in vergelijking met de huidige marktwaarde (veel) te hoog. Wanneer Garant-Vastgoed voor deze woningen de prijzen moeten corrigeren naar de huidige marktwaarde en vervolgens daar een inkoopcorrectie op toe moet passen, zal het verschil tussen de opbrengst die u wenst en het bedrag dat wij u zouden bieden erg groot worden. Wij zullen in een dergelijke situatie dan ook geen bieding uitbrengen.

 

Bestaat de mogelijkheid om bedrijfsonroerend goed ook op deze manier aan Garant-Vastgoed aan te bieden?

Nee, die mogelijkheid bestaat helaas niet. Echter kunnen wij u wel helpen met het doorverwijzen naar waar u dit wel kunt aanbieden.  Overgaan tot de verkoop


Is het mogelijk dat ik direct geld ontvang wanneer ik mijn huis verkoop aan Garant-Vastgoed?

Het is mogelijk om direct geld te krijgen, indien dit echt nodig is. Via de notaris geven wij u dan een voorschot op de koopsom. Op deze manier kunt u direct beschikken over het geld om eventuele schulden af te lossen.

 

Is er bij verkoop aan Garant-Vastgoed ook sprake van een drie-dagen-bedenktijdregel of een financieringsvoorbehoud?

De wettelijke bedenktijd (bescherming voor de particuliere kopers) geldt niet voor Garant-Vastgoed. Wij kopen immers bedrijfsmatig en dan geldt de wettelijke bedenktijd niet. Ook nemen wij geen financieringsvoorbehoud op in de koopakte. U bent er dus van verzekerd dat uw woning zonder bedenktijd en financieringsvoorbehoud verkocht is zodra de handtekeningen zijn gezet.

 

Door geldtekort kan ik mijn betalingsverplichtingen richting de hypotheekverstrekker niet meer nakomen. Bestaat de mogelijkheid dat Garant-Vastgoed de afwikkeling met de bank verzorgt?

Garant-Vastgoed helpt met de afwikkeling richting uw hypotheekverstrekker. Mocht er een executoriale verkoop worden gestart, dan is ons advies dringend te handelen en direct contact met ons op te nemen. Verkoop van uw woning aan Garant-Vastgoed brengt nu eenmaal meer geld op, dan wanneer uw woning via een executoriale verkoop verkocht wordt.

 

Moet ik mijn woning direct verlaten wanneer ik mijn woning verkoop aan Garant-Vastgoed?

Bij verkoop aan Garant-Vastgoed hoeft u uw woning niet direct te verlaten. De oplevering/overdracht geschiedt in overleg met Garant-Vastgoed, net zoals bij een reguliere verkoop aan een particuliere koper. Hiernaast kunt u ook kiezen voor diverse andere opties, zoals verkoop op afroep. 

 

Koopovereenkomst


Door wie worden de koop- en transportaktes opgesteld?

U kunt zelf aangeven door wie u de koopoverenkomst wilt laten opstellen: Garant-Vastgoed of de notaris. Ook kunt u de koopovereenkomst door de notaris laten controleren. De transportakte wordt te allen tijde opgesteld door de notaris. Wij wensen voor beide partijen een transparante en juridisch juiste afwikkeling.

 

Kan de koop door Garant-Vastgoed nog ontbonden worden als de koopovereenkomst getekend is?

In de koopovereenkomst worden geen ontbindende voorwaarden opgenomen. Garant-Vastgoed verplicht zich hiermee om uw woning tegen de afgesproken prijs en termijn te kopen. 

 

Overige bijkomende kosten


Brengt de verkoop van mijn woning aan Garant-Vastgoed kosten met zich mee?

Net zoals bij een normale verkoop, komen alle kosten koper voor rekening van Garant-Vastgoed. Wij rekenen geen extra kosten voor onze dienstverlening. 

Referenties

Door de economische omstandigheden verloor ik een half jaar geleden mijn baan. Wij hebben 2 studerende kinderen en mijn vrouw was inmiddels meer gaan werken. Toch konden we de lasten per maand niet meer opbrengen en kwamen we steeds aan het einde van de maand geld tekort, waardoor de schulden snel opliepen. Het was voor ons een hele stap om onze woning te gaan verkopen en weer te gaan huren.

De fijne en vooral menselijke manier waarop Garant-Vastgoed met ons omging heeft ervoor gezorgd dat wij binnen korte tijd van onze hoge woonlasten af waren. Inmiddels huren wij een woning en is er weer rust binnen ons gezin.

Tilburg,

"Onze woning stond al lange tijd te koop. Garant-Vastgoed kocht direct en ze boden 100% zekerheid."

Dhr. en mw. de Graauw,

Wij hadden een monumentale woning op het oog, waar veel aan verbouwd moest worden. De bank wilde echter pas met ons verder gaan als onze woning defintief verkocht was.

Na het eerste contact met Garant-Vastgoed ging alles zeer snel. Ze kwamen met een bod op onze woning en kwamen de woning bekijken. Hoewel we niet de hoofdprijs kregen, hadden we wel 100% zekerheid over de verkoop en konden we door met ons monumentenpand.

Al met al was het prettig zaken doen met Garant-Vastgoed. Wij zijn dolgelukkig!

Smeets,

"In deze tijd je woning verkopen?!? Wij hadden gelijk zekerheid(!) en konden verder met onze toekomstplannen."

Martijn,

"In verband met onze gezondheid moesten wij gelijkvloers gaan wonen. Wij hadden direct 100% zekerheid over de verkoop van onze woning."

Dhr. en mw. Veeke,

We waren al lang van plan om terug te gaan naar Suriname. Helaas duurde de verkoop van onze woning erg lang. We hadden de moed bijna opgegeven. Totdat we in contact kwamen met Garant-Vastgoed. Garant-Vastgoed kwam onze woning bekijken en bood ons een prijs waar we tevreden mee waren. Ineens moesten we anders gaan denken. Onze woning was namelijk zonder voorbehoud verkocht en dus moesten we gaan plannen, inpakken, enzovoorts.

Bij Garant-Vastgoed was er veel begrip voor onze situatie. We zijn in onze woning kunnen blijven wonen tot en met de dag dat we defintief vertrokken zijn naar Suriname.

Ronny Pawirodimedjo,

"Ik had direct 100% zekerheid over de verkoop van mijn huis"

Denise de Geus,
Roosendaal

"De woning stond al enige tijd te koop zonder resultaat. Garant-Vastgoed kocht direct en zonder voorbehoud."

Dhr. en mw. den Balvert,

"Woning en tuin waren voor mijn moeder te groot. Garant-Vastgoed bood 100% zekerheid voor de verkoop van onze woning!"

Mw. van Nieuwburg,

"Deskundig, eerlijk en direct verkocht"

John en Bianca,

"Zonder problemen direct verkocht"

Iris,
Office Manager

Uw woning deze week nog verkopen?

Even geduld, uw aanvraag wordt verwerkt ...

Garant voordelen


 • Direct 100% zekerheid

   

 • Snelle betaling mogelijk

   

 • Geen dubbele lasten

   

 • Geen makelaarskosten

   

 • Geen notariskosten


Hoe werkt het?

Stap 1 Aanvraag-formulier

Vul nu ons aanvraagformulier in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Stap 2 Snelle beoordeling

Onze beëdigd RegisterMakelaar taxeert de waarde van uw woning én beoordeelt of deze in aanmerking komt voor directe aankoop door Garant-Vastgoed.

Stap 3 Gratis prijsvoorstel

Wij brengen binnen 2 werkdagen na de taxatie van uw woning een bod uit.