Drie tips voor lagere woonlasten

De Nederlandse woonlasten behoren tot de hoogste van Europa. Wilt u uw woonlasten beperken? Met onze tips geeft u uw budget lucht! 

Nederlanders besteden gemiddeld zo’n 37% van hun besteedbaar inkomen aan woonlasten. Dan hebben we het niet alleen over huur of hypotheek, maar ook over bijvoorbeeld energiekosten en gemeentelijke heffingen. Denkt u dat u weinig invloed hebt op hoeveel uw woning u kost? Hieronder leest u hoe u geld kunt besparen.

  1. Neem uw vaste lasten onder de loep. Wanneer u jaarlijks switcht van energieleverancier, levert dat u veel voordeel op, omdat u profiteert van een welkomstkorting. Bekijk ook eens kritisch of uw internet- en telefoonabonnement niet goedkoper kan. 
  2. Investeer om te besparen. Dat klinkt misschien heel gek, maar het is echt zo: met een goede isolatie en dubbele beglazing bespaart u veel energie. En zonnepanelen verdienen zichzelf na verloop van tijd terug.
  3. Ga kleiner of goedkoper wonen. Wanneer de kinderen het huis uit zijn, is een kleinere woning niet alleen gemakkelijke te onderhouden, maar ook voordeliger. Bent u niet gebonden aan de stad? Wonen in een dorp is vaak goedkoper. 

Uw woonlasten verlagen

Wilt u uw geld liever besteden aan leuke dingen of sparen voor later? Wanneer u snijdt in uw woonlasten, houdt u iedere maand weer geld over. Wilt u graag verhuizen, maar ziet u op tegen het verkopen van uw woning? Dan is het goed om te weten dat Garant Vastgoed u kan helpen. Uw woning is snel en zonder voorbehoud van financiering verkocht, zodat u snel uw nieuwe start met lagere woonlasten kunt maken! Meld uw woning vandaag nog aan en u krijgt snel ons eerste bod te horen.