Tips voor het maken van woningfoto’s

Tips voor het maken van woningfoto’s

Wanneer u uw woning gaat verkopen, wilt u dat de potentiële kopers goed kunnen zien wat de woning hen te bieden heeft. Daarom is het van groot belang om goede foto’s te hebben. U kunt daarvoor een professionele fotograaf inhuren. Maar bent u van plan om uw huis zonder makelaar te verkopen, of maakt u liever zelf de foto’s van uw woning? Dan kunnen deze tips u op weg helpen.

 1. Zorg dat uw woning er netjes en opgeruimd uit ziet en haal persoonlijke spullen, zoals kinderfoto’s, zoveel mogelijk weg. Verse bloemen en frisse planten doen het altijd goed. 
 2. Zorg dat er zoveel mogelijk licht is. Dat betekent dat u het beste kunt fotograferen op een heldere, lichte en onbewolkte dag. Zet tussendeuren en tuindeuren zoveel mogelijk open.
 3. Plaats meubilair zoveel mogelijk aan de kant, zodat het beeld er ruimtelijker uitziet. Zet bijvoorbeeld een bank die normaal midden in de kamer staat, tegen de muur voor de foto’s.
 4. Maak foto’s van iedere ruimte in het huis. Mensen worden achterdochtig wanneer ze lezen dat er drie slaapkamers zijn en er maar foto’s van twee slaapkamers op Funda staan: zou er iets mis zijn met die derde kamer?
 5. Toon zoveel mogelijk vloeroppervlak op de foto. In veel gevallen betekent dat: even door de knieën voor het maken van de foto. Laat ook doorkijkjes zien door bijvoorbeeld bij het maken van de foto van de keuken de deur open te laten staan, zodat men ook alvast in de woonkamer kan kijken. 
 6. Check, voor u foto’s van de buitenkant van uw woning maakt, of alles er netjes uitziet. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen afgebladderde verf of kniehoog onkruid te zien is. Haal auto’s, fietsen en andere voorwerpen weg van de oprit.

Woning snel verkopen zonder foto’s

Met deze tips maakt u foto’s waarmee u uw woning netjes kunt presenteren op bijvoorbeeld Funda. Bespaart u zich liever de rompslomp, de onzekerheid en de vele bezichtigingen die gepaard gaan met het verkopen van uw woning? Bied dan uw woning vrijblijvend aan bij Garant Vastgoed. Dat kan heel gemakkelijk door het invullen van ons aanvraagformulier. Binnen twee dagen ontvangt u een voorlopig bod op uw woning. Kunt u zich daarin vinden, dan komt er een beëdigd taxateur bij u langs en doen wij een definitief bod. Komen we tot overeenstemming? Dan is uw woning zonder voorbehoud verkocht. Zo verkoopt u snel uw huis zonder foto’s te hoeven maken en tal van bezichtigingen te hoeven doen. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

In 5 stappen uw woning verkopen

 • Woning aanmelden

  Vrijblijvend én kosteloos meldt u uw woning aan.
 • Binnen 48 uur
  een reactie

  Binnen twee werkdagen een reactie of direct een bod.
 • Inplannen van
  een bezichtiging

  Komt ons bod overeen? Dan plannen we een afspraak in.
 • Definitief bod

  Na de bezichtiging volgt het definitieve bod.
 • Officiële koopakte

  U ontvangt een officiële koopakte.
 • Gefeliciteerd! Uw
  huis is verkocht.