Huis verkopen: wat zijn courtagekosten?

Huis verkopen: wat zijn courtagekosten?

Als u een traditionele makelaar inschakelt om uw woning te verkopen, krijgt u te maken met courtagekosten. Maar wat zijn dit eigenlijk? Onze specialist legt het uit.

Courtagekosten zijn de vergoeding voor de begeleiding door de makelaar bij de verkoop van een woning. Veel traditionele makelaars werken met dergelijke courtagekosten, al kan de hoogte van de courtage per makelaar verschillen.

In de regel betaalt u tegenwoordig opstartkosten (deze kunnen oplopend tot wel € 750,00) en courtagekosten zodra door de bemiddeling van de makelaar een overeenkomst tussen u en de kopende partij tot stand is gekomen.

Hoe hoog zijn courtagekosten?

Er is geen vast tarief qua courtagekosten. Een courtage van 1,5 a 2% exclusief btw van de verkoopprijs van de woning is een tarief dat vaak wordt gehanteerd. Courtagekosten kunnen dan ook oplopen tot vele duizenden euro's.

Uw huis verkopen zonder courtagekosten?

Wilt u uw woning verkopen zonder courtagekosten en zo duizenden euro's besparen? Verkoop uw woning dan aan Garant Vastgoed. Wij zijn sinds 1989 werkzaam in de wereld van woningen kopen. Wij kopen huizen op in heel Nederland en bieden verkopers de garantie dat de woning gegarandeerd verkocht is én rekenen géén courtagekosten als u de woning rechtstreeks aan ons verkoopt. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan meer over onze heldere werkwijze bij het verkopen van uw woning.