Tips verkoopklaar maken woning

Tips verkoopklaar maken woning

Gaat u uw woning verkopen? Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk kijkers en – als het even kan – een koper. Om die kans te vergroten, moet uw woning er netjes en opgeruimd uitzien. Met deze tips maakt u uw woning in een mum van tijd verkoopklaar!

De eerste indruk is belangrijk. Onderzoek wijst uit dat huizenkopers al in de eerste zestig seconden beslissen of ze de woning aantrekkelijk vinden of niet. Daarom moet de voortuin er verzorgd bij liggen, moet de deurbel het doen en moet de entreehal van uw woning opgeruimd en netjes zijn. Met deze vijf tips zorgt u ervoor dat ook de rest van uw woning er aantrekkelijk uitziet:

 1. Uw woning verkoopklaar maken betekent natuurlijk niet dat u uw woning helemaal hoeft te renoveren. Maar zorg er wel voor dat er geen afgebladderde verf aan de kozijnen zit en plaats eindelijk die afdekplintjes die u al jaren in de garage hebt liggen. Felle kleuren of druk behang zijn afknappers voor potentiële kopers. Het loont écht om te investeren een paar rollen neutraal, licht behang of lichte muurverf.
 2. Haal foto’s, post, koelkastmagneten en schilderijen zoveel mogelijk weg. De koper wil zich kunnen inbeelden hoe het is om in dit huis te wonen. Dat gaat een heel stuk lastiger wanneer uw kinderen hem vanaf de muren aankijken. Ook items als een hondenmand, speelgoed of een box kunnen de koper afleiden. 
 3. Zorg dat de badkamer en het toilet fris ruiken en maak kitranden en voegen schoon. Sluit de deksel van het toilet voorafgaand aan de bezichtiging. Haal de verjaardagskalender en het puzzelboekje weg uit het toilet en laat in de badkamer maximaal drie flesjes shampoo staan. 
 4. De keuken moet brandschoon zijn, het aanrecht liefst zo leeg mogelijk. Hang schone handdoeken en theedoeken op. 
 5. Laat de slaapkamers luchten voorafgaand aan iedere bezichtiging (ook in de winter!) en zorg voor net opgemaakte bedden, met beddengoed in neutrale kleuren. Zet in iedere slaapkamer een bed neer, ook al gebruikt u de kamer normaal gesproken als strijk- of hobbykamer.

Uw huis snel verkopen?
Met deze tips maakt u uw huis aantrekkelijker voor potentiële kopers. Toch kan het verkopen van een huis een tijdrovend proces zijn. Heeft u geen zin in al deze rompslomp? Verkoop uw huis dan aan Garant-Vastgoed! Het principe is simpel: op onze site meldt u uw huis vrijblijvend bij ons aan. Binnen 48 uur geven wij u een globaal bod. Kunt u zich daarin vinden, dan komt een onafhankelijke taxateur uw woning taxeren. Daarna doet Garant-Vastgoed een definitief bod, worden de opleveringsvoorwaarden opgesteld en het koopcontract opgemaakt. Zo snel kan uw woning verkocht zijn!

In 5 stappen uw woning verkopen

 • Woning aanmelden

  Vrijblijvend én kosteloos meldt u uw woning aan.
 • Binnen 48 uur
  een reactie

  Binnen twee werkdagen een reactie of direct een bod.
 • Inplannen van
  een bezichtiging

  Komt ons bod overeen? Dan plannen we een afspraak in.
 • Definitief bod

  Na de bezichtiging volgt het definitieve bod.
 • Officiële koopakte

  U ontvangt een officiële koopakte.
 • Gefeliciteerd! Uw
  huis is verkocht.