Wat kost het verkopen van een woning?

kosten woning verkopen

Bent u van plan uw woning te verkopen? Dan wilt u graag overal rekening mee houden. Zo ook over de bijkomende kosten. Maar wat kunt u doen om kosten te besparen? Garant-Vastgoed geeft u de meestgestelde vragen over de kosten van de verkoop van een woning.

Moet ik een makelaar inhuren, of niet? Wat zijn de kosten van een notaris? In hoeverre heb ik invloed op de gevraagde prijs? Garant-Vastgoed geeft antwoord op de meestgestelde vragen over de kosten voor de koper.

Hoe duur is een makelaar?

De prijs van een makelaar hangt af van de tarieven die instanties rekenen. U moet hierbij letten op het percentage dat een makelaar ontvangt, de opstartkosten en bijkomstigheden wanneer u vroegtijdig stopt met het traject. Om inzicht te krijgen in deze kosten doet u er verstandig aan om bij verschillende onroerend goed-instanties een offerte op te vragen.

Wat zijn de kosten van een notaris?

Droomhuis gevonden en hypotheek op zak? Dan kunt u naar een notaris. Iedere notaris hanteert zijn of haar eigen tarief dus het is de moeite waard om verschillende prijzen op te vragen. Het prijsverschil hangt af van de diensten die de notaris levert en welke daarvan van toepassing zijn. Woont u in een stad, kijk dan ook eens naar omliggende dorpen.

Wat is het voordeel van een woningopkoper?

Een woningopkoper ontzorgt u wanneer u snel uw woning moet verkopen. Dit komt vaak voor wanneer iemand verhuist door een nieuwe baan, het overlijden van een naaste of privéomstandigheden. Daarnaast biedt een woningopkoper u zekerheid dat uw huis wordt verkocht. Gaat u akkoord met het bod, dan is er geen voorbehoud op financiering.

Woning verkopen aan Garant-Vastgoed

Kiest u ervoor om uw woning aan een woningopkoper te verkopen, dan bent u bij Garant-Vastgoed aan het juiste adres. U bent er zeker van dat de verkoop doorgaat en u kunt al binnen een week bij de notaris zitten. Meer weten over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in. U krijgt binnen een paar dagen al een bod op uw woning.

Item is Offline