Hogere maandlasten door stijgende hypotheekrente

Als gevolg van de snel stijgende hypotheekrentes kiezen consumenten er steeds minder vaak voor om hun hypoheek over te sluiten. Hypotheekadviseurs zien dan ook een afname van het aantal oversluitingen.

Stijging rentepercentage

Momenteel wordt er voor een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar en Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gemiddeld 2,89 procent betaalt, terwijl dit percentage in september 2021 gemiddeld op 0,98 procent lag. Adviseurs merken dat de stijgende rente ook speelt bij consumenten, doordat zij vele vragen ontvangen omtrent dit onderwerp.

Bij een stijgende rente, zal het te lenen bedrag afnemen.

De stijgende hypotheekrentes zorgen ervoor dat de bevolking zich afvraagt welke gevolgen dit voor hen heeft en wat zij kunnen doen om de financiële schade te beperken.

De toekomst van vastgoed

Consumenten zijn voorzichtiger geworden met het kopen van een huis. Minder mensen bieden op een huis, waardoor de kansen van de koper worden vergroot.

Bent u op zoek naar een bod op uw huis, maar kunt u geen koper kunnen vinden als gevolg van onder andere de stijgende hypotheekrente? Verkoop uw woning dan eenvoudig aan Garant-Vastgoed. Wij hanteren geen voorbehoud van financiering, dus verkocht is ook écht verkocht. En snel ook, want als u dat wilt, kunnen we al binnen enkele weken bij de notaris zitten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of meld uw woning meteen vrijblijvend bij ons aan.