Erfbelasting: verkoop snel uw ouderlijk huis

Het overlijden van uw vader of moeder is een van de verdrietigste gebeurtenissen uit uw leven. Hoe jong of oud u of uw ouders ook zijn: het verlies is immens. Nog los van de emoties en het verdriet is er ook een heleboel te regelen. Zoals de uitvaart, en daarna de nalatenschap. 

Erfbelasting

Wanneer u uw ouderlijk huis hebt geërfd, zal uw hoofd er wellicht niet meteen naar staan om snel tot verkoop over te gaan. Maar hoe moeilijk dat ook is, het is in de meeste gevallen wél raadzaam om snel te handelen. Want u moet binnen acht maanden na het overlijden aangifte hebben gedaan voor de erfbelasting – vroeger ook wel successierecht genoemd – én de daaruit voortvloeiende aanslag betaald hebben. 

Snel ouderlijk huis verkopen

Het is dus raadzaam om uw ouderlijk huis binnen acht maanden te verkopen. U voorkomt daarmee dat u belasting moet betalen over geld dat nog in het huis zit en waarover u dus nog niet kunt beschikken. Staat uw hoofd nog niet naar het vinden van een makelaar, het regelen van bezichtigingen en het huis verkoopklaar maken? Dan is Garant Vastgoed voor u wellicht de beste optie. In vijf simpele stappen kan uw huis verkocht zijn – zonder voorbehoud van financiering. Zo weet u zeker dat u binnen acht maanden de aangifte erfbelasting kunt doen en de aanslag kunt betalen. Een hele zorg minder!

Ook interessant voor u