Tips verkopen huis

Staat uw huis al een poos te koop en wil het niet vlotten met de verkoop? Of wilt u uw huis nog te koop zetten, en zoekt u de beste manier om uw huis in de markt te zetten? Lees deze tips, pas ze toe en verkoop uw huis sneller! Succes gegarandeerd.

Tip 1: Zet uw huis scherp in de markt

Laat uw huis vooraf taxeren door een onafhankelijke taxateur. Wanneer u duidelijk voor ogen heeft wat uw huis waard is, kunt u uw huis ook scherp in de markt zetten. Tegenwoordig hoeft u niet veel boven de uiteindelijke vraagprijs te zitten, want de onderhandelingsmogelijkheden zijn niet meer zo groot als voorheen.

Tip 2: Laat goede foto’s maken

Foto’s zijn belangrijk. Aan de hand hiervan besluiten potentiële kopers of een huis een bezichtiging waard is. Goede foto’s kunt u laten maken door een bevriende hobbyfotograaf, maar tegenwoordig bieden ook veel makelaars deze service aan. Let wel op dat de foto’s niet té rooskleurig zijn. Een camera met een groothoeklens laat uw huis veel groter lijken dan deze in werkelijkheid is. Kopers prikken hier gemakkelijk doorheen.

Tip 3: Voer achterstallig onderhoud uit

Een kapotte plint, een lelijk plekje op de muur of een beschadigd kozijn. Deze kleine beschadigingen lijken niet heel erg, maar een potentiële koper valt hierover. Kopers willen het liefste in een huis trekken waar ze weinig tot niets aan hoeven te doen. Voer daarom zoveel mogelijk achterstallig onderhoud uit.

Tip 4: Ga voor een neutrale inrichting

Heeft u muren met een opvallend bloemetjesmotief of bestaat uw huis uit drukke knalkleuren als paars en blauw? Dat kan potentiële kopers afschrikken. Het beste is om uw huis zo neutraal mogelijk te houden. Verf de muren wit en zorg dat de accessoires in huis niet te schreeuwerig zijn.

Tip 5: Zorg voor een opgeruimd huis

Het klinkt misschien logisch, maar zorg voor een opgeruimd huis! U wilt dat uw huis een goede eerste indruk achterlaat bij de potentiële kopers. Rondslingerende spullen leiden af en zien er niet netjes uit. Ruim grondig op en vraag een bekende een rondje door uw huis te lopen voor een laatste check.

Tip 6: Creëer een huiselijk gevoel

Wilt u dat kijkers een huiselijk gevoel krijgen bij uw woning? Zet een bos bloemen op tafel! U kunt natuurlijk ook enkele planten in huis plaatsen of voor de bezichtiging een geurkaars opsteken. Let wel op dat dit niet een overheersende geur is. Sommigen bakken voor een bezichtiging een appeltaart, zodat het huis hiernaar ruikt. Dit ligt er echter wel heel dik bovenop.

Tip 7: Zorg voor volop licht

Licht verkoopt! Veel kopers verkiezen een lichte woning met voldoende daglicht boven een huis met veel donkere hoeken. U kunt uw huis zelf ook een stuk lichter maken. Haal de vensterbanken leeg, lap de ramen en doe uw gordijnen of jaloezieën zover mogelijk open. Heeft u toch een donkere ruimte in huis, zet hier dan een lampje neer.

Tip 8: Neem deel aan een open huis

Sommige makelaars organiseren een open huis voor alle woningen in hun bestand. Ook worden er landelijke open huizen dagen georganiseerd, zoals de NVM Open Huizen Dag. Neem deel aan deze dagen: het is de uitgelezen kans om (nóg meer) potentiële kopers te bereiken! U kunt natuurlijk ook zelf een open huis organiseren.

Tip 9: Vraag feedback aan uw makelaar

Heeft u al verschillende kijkers gehad, maar wil het niet vlotten met de verkoop? Laat uw makelaar vragen naar de feedback van de kijkers. Vallen ze steeds over de kleine tuin of de ouderwetse badkamer? Of vinden ze dat er veel zaken gerepareerd of hersteld moeten worden? Luister naar deze opmerkingen en kijk wat u zelf kunt aanpassen!

Uw woning direct verkopen?

Met deze tips vergroot u de kans dat uw woning snel verkocht wordt. Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u uw woning verkopen aan Snel-woning-verkopen.nl. Wij kopen huizen in heel Nederland op. Meld uw huis vrijblijvend aan op onze website en wij brengen binnen twee werkdagen een bod uit! Zo kunt u gemakkelijk uw huis verkopen tegen een goede prijs. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Lees meer over onze werkwijze, vraag direct een bod op uw woning aan of neem vrijblijvend contact met ons op!

Stap 1 Aanvraag-formulier

Vul nu ons aanvraagformulier in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Direct uw huis verkopen

Bent u op zoek naar een manier om uw woning snel te verkopen?

Garant voordelen


 • Direct 100% zekerheid

   

 • Snelle betaling mogelijk

   

 • Geen dubbele lasten

   

 • Geen makelaarskosten

   

 • Geen notariskosten