De woningmarkt in Groningen is tot rust aan het komen

De druk op de Groningse woningmarkt lijkt steeds meer af te nemen, er is sprake van een geringere stijging van de huizenprijzen dan voorheen. Ook is het aantal verkochte huizen afgenomen.  

Prijsstijging 

In de gehele provincie Groningen was een woning 0,69 procent duurder in de maand april dan voorheen. Dit kwam grotendeels door de stijging van Oost-Groningen, met name het hoge gemiddelde van 1,23 procent de gemeente Westerwolde. In de gemeente Groningen was de stijging van de prijs 0,61 procent.  

Het aantal verkochte huizen 

Het aantal mensen dat een huis heeft aangeschaft in de provincie Groningen is ook gedaald ten opzichte van vorig jaar. Per duizend woningen in de gemeente Groningen stond het aantal in april op 5,35. Precies een jaar geleden waren dit er 6,43. De gemeente Oldambt beschikte over de meeste transacties, met een gemiddelde van 5,61 per duizend woningen. 

De verandering in de woningmarkt in Groningen is een afspiegeling van de landelijke ontwikkelingen. Het aantal verkochte woningen neemt af, echter ook de stijging van de huizenprijzen. In Nederland zijn er momenteel 31 gemeenten met een gemiddelde prijsdaling. 

Kies voor zekerheid 

Met een daling van de verkoopprijs en het aantal transacties op woningen neemt u risico op een langere verkooptijd. Wilt u zekerheid in deze periode? Verkoop uw woning dan eenvoudig aan Garant-Vastgoed. Wij hanteren geen voorbehoud van financiering, dus verkocht is ook écht verkocht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of meld uw woning meteen vrijblijvend bij ons aan.