Verhuizen voor het werk

Verhuizen voor het werk

Een op de drie Nederlanders is bereid te verhuizen voor het werk, blijkt uit recent onderzoek van Intelligence Group. Die bereidheid verschilt per regio. Inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Gelderland zijn het minst bereid om te verhuizen voor een baan; Groningers, Zeeuwen en inwoners van Flevoland hebben daar veel minder moeite mee. Deze drie provincies én Friesland worden overigens ook het minst aantrekkelijk gevonden om naartoe te verhuizen. Noord-Holland, Utrecht en Gelderland zijn de aantrekkelijkste provincies, blijkt uit het onderzoek.

Verhuizing bedrijf

Er kunnen diverse redenen zijn waarom mensen verhuizen voor het werk. Zo kan het gebeuren dat iemand in een ander provincie of stad de perfecte, nieuwe baan vindt, met bijbehorend goed salaris. Veel verhuizingen vanwege werk worden veroorzaakt doordat een bedrijf, of een locatie van een bedrijf, wordt overgeplaatst naar een nieuwe locatie.

Verhuiskostenvergoeding

In dat laatste geval kent een werkgever vaak een verhuiskostenvergoeding toe. Die is belastingvrij, zolang de vergoeding maximaal € 7.750 is – naast de vergoeding van de werkelijke kosten van het overbrengen van de boedel. Wel moet de verhuizing voldoende samenhangen met de dienstbetrekking. Dat is het geval wanneer u binnen twee jaar na aanvaarding van de nieuwe dienstbetrekking of overplaatsing verhuist, of wanneer u meer dan 25 kilometer van het werk woonde en verhuist naar een plek die tenminste 60% dichterbij de werkplek ligt.

Woning te koop

Wanneer uw werkgever u een verhuiskostenvergoeding in het vooruitzicht stelt, is het natuurlijk heel aantrekkelijk om daar gebruik van te maken. Zeker wanneer u in een huurwoning woont. Want dan kunt u simpelweg de huur opzeggen, uw spullen inpakken en in uw nieuwe woning trekken. Met een koopwoning is het vaak een stuk ingewikkelder. Want ook al is de woningmarkt aan het aantrekken, veel huizen staan toch nog geruime tijd te koop.

Snel uw woning verkopen

Overweegt u te verhuizen voor werk? Maar denkt u dat het lastig wordt om uw woning te verkopen? En ziet u de maandenlange onzekerheid die daarmee gepaard gaat, niet zitten? Bied dan uw woning te koop aan bij Garant Vastgoed. Wij doen u binnen 48 uur een vrijblijvend bod. Kunt u zich daarin vinden, dan gaat onze onafhankelijke taxateur aan de slag en doen wij een definitief bod. Komen we tot overeenstemming? Dan kopen wij uw woning zonder ontbindende voorwaarden. U kunt dus snel uw woning verkopen en aan uw nieuwe uitdaging elders beginnen. Een prettig vooruitzicht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of meld uw woning meteen bij ons aan.

In 5 stappen uw woning verkopen

 • Woning aanmelden

  Vrijblijvend én kosteloos meldt u uw woning aan.
 • Binnen 48 uur
  een reactie

  Binnen twee werkdagen een reactie of direct een bod.
 • Inplannen van
  een bezichtiging

  Komt ons bod overeen? Dan plannen we een afspraak in.
 • Definitief bod

  Na de bezichtiging volgt het definitieve bod.
 • Officiële koopakte

  U ontvangt een officiële koopakte.
 • Gefeliciteerd! Uw
  huis is verkocht.