Tips voor het uitruimen van het ouderlijk huis

Tips voor het uitruimen van het ouderlijk huis

Heeft u het ouderlijk huis geërfd en ziet u op tegen het uitruimen van alle spullen die decennialang zijn verzameld? U bent niet de enige. Het kan behoorlijk confronterend zijn om een heel huis vol herinneringen op te ruimen. We geven u graag tips over hoe u dit kunt aanpakken.

1. Maak een overzicht van alle op te zeggen zaken 
Bij het afhandelen van en uitruimen het ouderlijk huis komen ook zaken aan de orde als het opzeggen van abonnementen, loterijen, telefoon- en internetabonnementen en energie- en wateraansluitingen. Maak een afvinklijstje om het overzichtelijker te maken en ga planmatig te werk. Zo ziet u niets over het hoofd.

2. Laat de post doorsturen 
PostNL heeft een speciale Nabestaandenservice, waarmee u de post kunt laten doorsturen naar uw adres. Zo voorkomt u niet alleen dat u zelf belangrijke post mist, maar bespaart u ook de nieuwe bewoner van uw ouderlijk huist ongewenste post.

4. Gooi niets van waarde weg
Alle spullen naar milieustraat of kringloopwinkel brengen lijkt aantrekkelijk, maar het kan ervoor zorgen dat u veel geld misloopt. Want misschien is dat servies, het antieke dressoir of dat schilderij veel waard. Laat daarom een taxateur naar dit soort zaken kijken. De kringloopwinkel bellen kan altijd nog.

3. Wees zorgvuldig
Ook al is het een emotionele tijd: maak geen overhaaste beslissingen en blijf zorgvuldig. Gooi niets ongezien weg. Daar krijgt u later spijt van. Breng daarom spullen met sentimentele waarde, zoals trouwfoto’s, trouwboekjes, fotoboeken of sieraden zo snel mogelijk over naar uw eigen huis. Zo voorkomt u dat ze per ongeluk weggegooid worden.

5. Voorkom ruzie
Inventariseer wat iedereen wil hebben en probeer alles zo eerlijk mogelijk te verdelen. Zo voorkomt u ruzie over de erfenis. Een eerlijke en heldere verdeling houdt de verstandhouding goed.

 

Woning onder zorgen verkopen
Dat het uitruimen van het ouderlijk huis een moeilijke en emotionele periode is, moge duidelijk zijn. Dan is het een fijne gedachte om in ieder geval snel zekerheid te hebben over een soepele afhandeling van de verkoop van het huis. Want een onverkocht huis kan een blok aan uw been worden, zeker omdat de erfbelasting na acht maanden betaald moet zijn. Garant Vastgoed kan u helpen met een snelle verkoop van het huis. Wanneer u de woning bij ons aanmeldt, doen we u binnen een paar dagen een eerste bod. Bevalt dat bod u, dan komt onze beëdigd taxateur langs en brengen we een definitief bod uit. U heeft dan snel zekerheid dat uw ouderlijk huis zonder rompslomp verkocht is. Een hele zorg minder, in een periode die toch al zo zwaar is.

In 5 stappen uw woning verkopen

  • Woning aanmelden

    Vrijblijvend én kosteloos meldt u uw woning aan.
  • Binnen 48 uur
    een reactie

    Binnen twee werkdagen een reactie of direct een bod.
  • Inplannen van
    een bezichtiging

    Komt ons bod overeen? Dan plannen we een afspraak in.
  • Definitief bod

    Na de bezichtiging volgt het definitieve bod.
  • Officiële koopakte

    U ontvangt een officiële koopakte.
  • Gefeliciteerd! Uw
    huis is verkocht.