Huis uit erfenis verkopen

Huis uit erfenis verkopen

Heeft u een huis geërfd? Bijvoorbeeld van uw ouders? Dan heeft u aardig wat knopen door te hakken. Bijvoorbeeld of u zelf in de woning wilt gaan wonen of dat u de woning wilt verkopen. We leggen u hieronder de diverse scenario’s uit.

Erfenis huis

Wellicht wilt u de woning niet verkopen en wilt u zelf in het huis gaan wonen. Wanneer er verder geen andere erfgenamen zijn, gaat dat vrij gemakkelijk. Zijn die er wel – bijvoorbeeld uw broers of zusters – dan zult u hen uit moeten kopen tegen een reële prijs. Een taxatie is daarvoor noodzakelijk. Kunt u uw broers of zussen niet met uw eigen middelen uitkopen, dan kunt u hiervoor een lening afsluiten. Wanneer u zelf het huis overneemt, hoeft u geen overdrachtsbelasting te betalen, maar wel erfbelasting. Deze wordt gebaseerd op de WOZ-waarde van het huis. Overigens moet u binnen acht maanden na de overlijdensdatum aangifte voor de erfbelasting hebben gedaan én deze betaald hebben. Op de erfbelasting gelden een aantal vrijstellingen, afhankelijk van uw relatie tot de overledene.

Huis erven en verkopen

Wanneer u een huis erft en het verkoopt, is het raadzaam dat binnen acht maanden te doen. U voorkomt dan immers dat u erfbelasting betaalt over een vermogen dat nog 'in stenen zit' – en dat u dus nog niet in handen hebt. Dat bedrag kan flink oplopen, dus is het zaak om de woning zo snel mogelijk te verkopen.

Geërfde woning snel verkopen

Wilt u geen acht maanden wachten, of begint de tijd te dringen en heeft u uw geërfde woning nog niet kunnen verkopen? Dan biedt Garant Vastgoed uitkomst. Het werkt heel simpel: u biedt de woning bij ons aan en binnen twee werkdagen geven wij u onze richtprijs door. Kunt u zich daarin vinden, dan taxeert een beëdigd taxateur de waarde van de woning. Vervolgens doen wij u een definitief bod zonder ontbindende voorwaarden. Bent u het daarmee eens, dan heeft u gegarandeerd uw woning verkocht en spreken we een overdrachtsdatum af. Gemakkelijker kan het niet.

Huis uit erfenis snel verkopen?

Wilt u uw huis direct verkopen en weten hoeveel wij zouden bieden voor deze woning? Vul dan het formulier in en wij nemen snel contact met u op!

Bronnen: Vereniging Eigen Huis en Notaris.nl

Meer weten over de mogelijkheden?

In 5 stappen uw woning verkopen

 • Woning aanmelden

  Vrijblijvend én kosteloos meldt u uw woning aan.
 • Binnen 48 uur
  een reactie

  Binnen twee werkdagen een reactie of direct een bod.
 • Inplannen van
  een bezichtiging

  Komt ons bod overeen? Dan plannen we een afspraak in.
 • Definitief bod

  Na de bezichtiging volgt het definitieve bod.
 • Officiële koopakte

  U ontvangt een officiële koopakte.
 • Gefeliciteerd! Uw
  huis is verkocht.