Ouderlijk huis snel verkopen

Na het overlijden van een ouder breekt een ingewikkelde en moeilijke tijd aan. Een tijd waarin u afscheid moet nemen, maar ook bepaalde zaken op orde moet krijgen. Naast het opzeggen van bankrekeningen en andere abonnementen, moet de woning namelijk ook verkocht worden. Liefst wilt u het ouderlijk huis natuurlijk snel verkopen. Dat kan ook het geval zijn wanneer uw ouders naar een verpleeghuis zijn gegaan. Het regelen van onroerend goed is een emotioneel proces. Hoe moeilijk dit ook mag zijn, soms is verkopen de beste optie. Want ook na overlijden lopen de vaste lasten door. Om uw ouderlijk huis snel te verkopen moet u rekening houden met verschillende factoren en situaties.

Verkopen of verhuizen

Vóór u het huis in de verkoop kunt, moet u ervoor zorgen dat het netjes opgeleverd kan worden. Een woning met een mooie uitstraling valt vele malen beter in de smaak. Kijk goed of er nog reparaties uitgevoerd moet worden en of er geen beschadigingen zijn aan de woning. Dit kunt u zelf doen of het laten doen door een aannemer.

Waarom niet verkopen bij een makelaar?

De verkoop van een ouderlijk huis brengt veel met zich mee. Het onderhoud, de opbrengst, en de verdeling van de erfgenamen zijn zaken die veel tijd en energie in beslag nemen. Hoewel veel mensen hiervoor naar een makelaar stappen, biedt een makelaar niet altijd de oplossing. In de meeste gevallen duurt het proces van een makelaar inschakelen bijzonder lang, zorgt het voor veel kopzorgen en hangt er een grote prijskaart aan een woningmakelaar. De kans is groot dat u dat niet kunt gebruiken in deze moeilijke tijd.

Zelf in het ouderlijk huis gaan wonen

Geërfde huizen staan vaak een lange tijd leeg. Dat zorgt ervoor dat het risico op vandalisme en inbraak bijzonder hoog is. Ook krakers kunnen hun slag slaan bij woningen van overledenen. Om dit probleem tegen te gaan kunt u ervoor kiezen om zelf in uw ouderlijk huis te gaan wonen. Hoewel dit in principe geen probleem is, kan het emotioneel lastig zijn om hier te verblijven. Overigens moet u dit ook afstemmen met de andere nabestaanden en wilt u waarschijnlijk het een en ander verbouwen.

Ouderlijk huis verkopen bij Garant-Vastgoed

Moet u in een korte tijd een woning verkopen, door het verliezen van een vader of moeder? Dan bieden woningopkopers zoals Garant-Vastgoed een snelle oplossing voor een ingewikkeld probleem. Vaak kunt u al binnen een week bij de notaris zitten. Wij begrijpen dat het ouderlijk huis verkopen veel vraagt van nabestaanden. Daarom nemen wij de taken op ons die normaal gesproken op uw bordje komen te liggen. Zo krijgt u tijd om meer tijd te maken voor de rest van de familie, de uitvaart en andere belangrijke taken. Wilt u meer weten, neem dan contact op met Garant-Vastgoed. Wij adviseren u vrijblijvend en denken mee in uw persoonlijke situatie.

Garant voordelen


 • Direct 100% zekerheid

   

 • Snelle betaling mogelijk

   

 • Geen dubbele lasten

   

 • Geen makelaarskosten

   

 • Geen notariskosten

Stap 1 Aanvraag-formulier

Vul nu ons aanvraagformulier in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Stap 2 Snelle beoordeling

Onze beëdigd RegisterMakelaar taxeert de waarde van uw woning én beoordeelt of deze in aanmerking komt voor directe aankoop door Garant-Vastgoed.

Stap 3 Gratis prijsvoorstel

Wij brengen binnen 2 werkdagen na de taxatie van uw woning een bod uit.