Makelaars: hoe vind je een goede?

Met het aantrekken van de huizenmarkt neemt ook het aantal nieuwe makelaarskantoren toe. Waar moet u eigenlijk op letten wanneer u uw huis wilt verkopen en een goede makelaar zoekt?

Brancheorganisaties

Allereerst spreekt het voor zich dat u een makelaar zoekt die een gedegen opleiding heeft gevolgd. Het beroep van makelaar is al sinds 2001 niet meer beschermd in Nederland, maar er zijn wel enkele brancheorganisaties waarbij makelaars zich kunnen aansluiten en die de kwaliteit bewaken met certificeringsregelingen. Is een makelaar aangesloten bij NVM, VBO of VastgoedPRO, dan kunt u ervan uitgaan dat hij of zij vakbekwaam is.

Ervaringen

Dan nog is het lastig een keuze te maken tussen de vele makelaars die actief zijn. Het kan handig zijn om uw vrienden of familie te raadplegen. Met welke makelaars hebben zij te maken gehad? Wat waren hun ervaringen met deze makelaars? En zouden zij u deze makelaar aanraden?

Afspraak

Of een bepaalde makelaar u bevalt, kunt u vrij eenvoudig testen door bij de beoogde makelaar een afspraak te maken voor het bezichtigen van een ander huis. Komt de makelaar op tijd, geeft hij of zij voldoende informatie, heeft hij of zij oog voor uw behoeften en situatie en is hij of zij inhoudelijk goed op de hoogte van de woning? Dan kunt u ervan uitgaan dat hij of zij ook uw belangen goed zal behartigen, wanneer hij of zij uw woning verkoopt.

Woning verkopen zonder makelaar

Er is echter nog een manier om uw woning te verkopen, waarbij u geen makelaar hoeft te selecteren: uw woning verkopen aan Garant Vastgoed. U meldt simpelweg uw woning bij ons aan en binnen twee werkdagen ontvangt u onze richtprijs. Bevalt die u? Dan maakt een beëdigde taxateur een afspraak voor taxatie en sturen wij u snel ons definitieve bod. Worden we het eens, dan kan de overdracht heel snel plaatsvinden. Geïnteresseerd? Meld dan hiernaast uw woning snel aan!

Garant voordelen


 • Direct 100% zekerheid

   

 • Snelle betaling mogelijk

   

 • Geen dubbele lasten

   

 • Geen makelaarskosten

   

 • Geen notariskosten

Aanvraagformulier

Even geduld, uw aanvraag wordt verwerkt ...