Vlotte en duidelijke afhandeling

Henk van der Plas, Rotterdam

“Naast mijn eigen bedrijf stond een mooie villa te koop. Navraag bij mijn bank leerde dat ik de woning kon kopen, maar dan zou ik wel eerst mijn eigen woning moeten verkopen. Ik stond voor de keuze om eerst mijn eigen woning via een makelaar te verkopen, of deze direct te verkopen aan een woningopkoper. Het risico bij het inschakelen van een makelaar was dat ik niet wist wanneer mijn woning definitief verkocht zou zijn. Het ging mij niet om de laatste centen, dus met een mindere opbrengst voor mijn woning zou ik ook genoegen kunnen nemen. Verder bespaarde ik mij dan de kosten van een makelaar.

Nog dezelfde dag een bod

Ik heb contact opgenomen met Garant Vastgoed. Na het aanvraagformulier op hun website te hebben ingevuld, kreeg ik de dag erna al een reactie: ze hadden interesse in mijn woning! Na wat aanvullende informatie te hebben gegeven, deden ze dezelfde dag nog een bod. Het bod zat iets onder hetgeen ik minimaal in gedachten had voor de woning. Daar stond tegenover dat ik geen makelaarskosten zou hebben. Ik wist dus wat mijn woning opleverde en de overdrachtsdatum heb ik zelf mogen bepalen.

Hypotheek voor nieuwe woning

Soepel, in korte tijd duidelijkheid en nadat ze de woning ter plekke hadden bekeken, zijn we tot een definitieve overeenstemming gekomen. De notaris heeft de koopovereenkomst opgemaakt en deze is enkele dagen later ondertekend. Met de ondertekende koopovereenkomst zonder voorbehouden ben ik naar mijn bank gegaan. Hierdoor was de hypotheek voor mijn nieuwe woning ook binnen korte tijd geregeld. Inmiddels geniet ik van mijn nieuwe villa, naast mijn bedrijf. Ideaal!

Garant Vastgoed, jullie zijn een betrouwbare partij en nogmaals bedankt voor de vlotte en duidelijke afhandeling!”

7.5
  • Henk van der Plas
  • Rotterdam