De voordelen van een vanaf-prijs

U heeft het vast al eens gezien: huizen die te koop staan voor een vanaf-prijs. Waarom hanteren huiseigenaren en makelaars een vanaf-prijs en wat zijn de voordelen? Garant Vastgoed geeft u meer informatie.

U heeft jarenlang in uw woning gewoond. U vindt het tijd voor een volgende stap: een nieuw huis met een grotere tuin of een huis met een extra slaapkamer. Uw huidige woning wilt u te koop zetten, maar u wilt het minimaal verkopen voor € 250.000. Het huis verkeert in goede staat en is dit bedrag dubbel en dwars waard. Maar wat doet u: zet u het huis te koop voor € 275.000 en hoopt u dat u na biedingen uitkomt op € 250.000 of plaatst u het huis met een vanaf-prijs van € 245.00, zodat u uiteindelijk uitkomt op € 250.000?

Wat is een vanaf-prijs?

De vanaf-prijs is de minimale startprijs en deze prijs wordt gehanteerd om kopers te interesseren voor uw woning en hen zover te krijgen dat ze uw woning komen bezichtigen. Vanuit daar starten de onderhandelingen en deze starten altijd vanaf uw vanaf-prijs. Voor alle duidelijkheid: u bepaalt zelf wat uw vanaf-prijs is. Dit is niet de prijs waartegen u het wilt verkopen: de verkoopprijs zal hoger liggen. U als verkoper bepaalt uiteindelijk of u akkoord gaat met een bod, u hoeft niet aan de hoogste bieder te verkopen. Een korte aanvaardingstermijn kan bijvoorbeeld voor u belangrijker zijn.

handen schudden voordelen vanaf prijs

Voordelen van een vanaf-prijs

Hanteert u een vanaf-prijs, dan loopt u als verkoper geen risico, want u bepaalt met welk bedrag u akkoord gaat. Bovendien kan het verkoopproces met een vanaf-prijs enorm verkort worden. Door de lagere vanaf-prijs valt uw woning op websites als Funda in een breder zoekprofiel: mensen komen dus eerder bij uw woning terecht en hiermee vergroot u het aantal bezichtigingen en het aantal biedingen. Dit kan leiden tot een snellere verkoop. Daarnaast kunt u bij een vanaf-prijs vaak rekenen op een betere uitkomst dan bij de verkoop met een vraagprijs. Geïnteresseerde kopers zijn vaak geneigd om boven elkaar uit te bieden: hiermee wordt de prijs soms enorm opgestuwd.

Huis verkopen via Garant Vastgoed

Wilt u snel uw woning verkopen voor een vaste prijs? Verkoop uw woning aan Garant Vastgoed. Wij kopen huizen in heel Nederland op. Meld uw huis vrijblijvend aan op onze website en wij brengen binnen twee werkdagen een bod uit. Zo kunt u gemakkelijk uw huis verkopen tegen een goede prijs. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Lees meer over onze werkwijze of vraag direct een bod op uw woning aan!

Item is Offline

Garant voordelen


 • Direct 100% zekerheid

   

 • Snelle betaling mogelijk

   

 • Geen dubbele lasten

   

 • Geen makelaarskosten

   

 • Geen notariskosten

Stap 1 Aanvraag-formulier

Vul nu ons aanvraagformulier in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Stap 2 Snelle beoordeling

Onze beëdigd RegisterMakelaar taxeert de waarde van uw woning én beoordeelt of deze in aanmerking komt voor directe aankoop door Garant-Vastgoed.

Stap 3 Gratis prijsvoorstel

Wij brengen binnen 2 werkdagen na de taxatie van uw woning een bod uit.