Open Huizen Dag: do’s en don’ts

Twee keer per jaar organiseren de makelaars een Open Huizen Dag. Een dag waarop iedereen die een huis te koop heeft, die woning open kan stellen voor alle geïnteresseerden. De Open Huizen Dag is inmiddels een bekend fenomeen, waar een groot deel van de mensen met een huis in de verkoop aan mee wil doen. Op zaterdag 2 april 2016 is het weer zo ver. Doet u ook mee aan de Open Huizen Dag? Neem dan deze vijf tips ter harte om de bezoekers aan uw huis zo enthousiast mogelijk te maken!

Tips voor open huis

 1. Zorg voor een opgeruimd en schoongemaakt huis. Dat lijkt een open deur, maar het belang van een opgeruimd huis kan niet genoeg benadrukt worden! Zorg ervoor dat speelgoed is opgeruimd, dat er geen hondenmand in de keuken staat en dat er geen post op het dressoir ligt. Losliggende plinten en afbladderend schilderwerk bevorderen de eerste indruk van uw huis uiteraard ook niet.
 2. Een lekkere geur in huis doet wonderen. Vergeet appeltaart; kopers blijken vooral de geur van schoonmaakmiddel te waarderen. Een schoon huis is immers een prettig huis. Zorg ervoor dat uw huis niet ruikt naar sigarettenrook of huisdieren. 
 3. Hark de voortuin aan en haal de auto van de oprit. De entree is immers het eerste wat de koper ziet. Een nette voortuin en ruime parkeergelegenheid op eigen terrein zijn grote pluspunten. 
 4. Wees eerlijk over het huis. Dat vergroot het vertrouwen in u als verkopende partij. 
 5. Noteer de (e-mail)adressen van de bezoekers. U kunt hen dan later nog eens de brochure of presentatie van het huis doorsturen en eventuele vragen beantwoorden.

Geen wondermiddel

De Open Huizen Dag is populair: vorig jaar oktober werden ruim 135.000 bezoekjes afgelegd op deze dag en makelaars merken in de periode daarna altijd een positief effect op de verkoop. Het is wel belangrijk om u te realiseren dat Open Huizen Dag geen wondermiddel is.

Wachten op kijkers

Woningen in populaire buurten of huizen die nagenoeg instapklaar zijn, krijgen vaak meerdere bezoekers op Open Huizen Dag. Daar staan veel woningen tegenover die geen enkele woningzoekende ontvangen. De eigenaren van deze woningen zitten dus de hele dag te wachten op kijkers die uiteindelijk niet komen – terwijl ze wél veel moeite hebben gedaan om het huis spic en span te maken.

Verkoop aan Garant Vastgoed

Heeft u geen zin in de rompslomp van Open Huizen Dag en het verkoopklaar maken van uw woning? Dan is er nóg een mogelijkheid: uw woning verkopen aan Garant Vastgoed. Wanneer u uw woning bij ons aanmeldt, doen wij binnen 48 uur een vrijblijvend bod. Kunt u zich daarin vinden? Dan maakt onze onafhankelijke taxateur een taxatie van uw woning en doen we een definitief bod. Komen we tot een overeenkomst, dan is uw woning zonder voorbehoud verkocht. Zonder gedoe met Open Huizen Dagen en zonder onzekerheid over ontbindende voorwaarden.

Bent u benieuwd naar ons bod op uw huis? Meld uw huis dan nu vrijblijvend bij ons aan. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Stap 1 Aanvraag-formulier

Vul nu ons aanvraagformulier in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Direct uw huis verkopen

Bent u op zoek naar een manier om uw woning snel te verkopen?

Garant Voordelen

 • Directe 100% zekerheid

 

 • Snelle betaling mogelijk

 

 • Snelle en correcte afwikkeling via notaris

 

 • Geen makelaarskosten

 

 • Geen notariskosten

 

 • Geen ontbindende voorwaarden

 

 • Geen dubbele hypotheeklasten

 

 • Geen verkoopstress

 

 • Geen risico op leegstand

 

 • Mogelijkheid tot voorschot op de koopsom

 

 • Oplevering in overleg