Voorkom erfbelasting en verkoop snel uw ouderlijk huis

Een van de verdrietigste momenten in uw leven is het overlijden van uw ouders. Hoe jong of oud u of uw ouders ook zijn: het verlies is immens. Nog los van de emoties en het verdriet moet u veel regelen. Zoals de uitvaart, en daarna de nalatenschap.

Erfbelasting ouderlijk huis

Wanneer u uw ouderlijk huis hebt geërfd, zal uw hoofd er wellicht niet meteen naar staan om snel tot verkoop over te gaan. Toch is het belangrijk om snel te handelen, hoe moeilijk dat ook is. Want u moet binnen acht maanden na het overlijden aangifte hebben gedaan voor de erfbelasting – vroeger ook wel successierecht genoemd. Ook wil de Belastingdienst dat u de daaruit voortvloeiende aanslag binnen acht maanden betaalt.

Snel ouderlijk huis verkopen

Het is dus raadzaam om uw ouderlijk huis snel, maar zeker binnen acht maanden te verkopen. U voorkomt daarmee dat u belasting moet betalen over geld dat nog in het huis zit en waarover u dus nog niet kunt beschikken. Staat uw hoofd nog niet naar het vinden van een makelaar, het regelen van bezichtigingen en het huis verkoopklaar maken? Dan is Garant-Vastgoed voor u de beste optie. In drie simpele stappen kan uw huis verkocht zijn. Zonder voorbehoud van financiering en oznder rompslomp. Zo weet u zeker dat u binnen acht maanden de aangifte erfbelasting kunt doen en de aanslag kunt betalen. Een hele zorg minder in een tijd die al moeilijk genoeg is.