Vijf meestgenoemde redenen om te verhuizen

Verhuizen is leuk! Tenminste, zo denken de meeste mensen erover. Want vandaag droomt bijna de helft van Nederland over verhuizen naar een andere woning. Maar waarom verhuizen mensen eigenlijk? Snel-woning-verkopen.nl geeft u de vijf meestgenoemde redenen om te verhuizen.

In de afgelopen jaar hebben veel mensen zich voorgenomen te gaan verhuizen. Maar door belemmeringen rondom de verkoop van de oude woning, hoge huurprijzen of het niet rondkrijgen van een koopwoning, komt hier vaak niets van terecht. Zoveel mensen willen verhuizen, maar waarom eigenlijk? De onderstaande punten zijn de vijf meest voorkomende redenen waardoor mensen in Nederland willen verhuizen:

1. Groter gaan wonen

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis, blijkt dat de belangrijkste reden om te verhuizen de drang om groter te willen wonen is. Onder de Nederlandse bevolking die wil verhuizen heeft zeker 34% genoeg van de vorige, kleine woning. In veel gevallen heeft het ook te maken met de kinderwens. Bent u van plan meerdere kinderen op te voeden, dan is het wél zo prettig om hier de ruimte voor te hebben.

2. De behoefte aan een rustiger/veiliger woonomgeving

De stad is druk, de huizen zijn duur en de mensen zijn nét iets minder gelukkig. Voor veel stadsbewoners zijn dit redenen om te verhuizen naar een dorp. Ook hier speelt het hebben van kinderen een rol. Een rustige omgeving zorgt voor meer rust bij zowel kind als ouder. Bovendien is het knusse van een dorp ook erg gezellig.

3. Een woning met een tuin

Een net zo belangrijke factor bij de wens om te verhuizen is het hebben van een tuin. Leven in de binnenstad van Amsterdam is prachtig, maar de kans is klein dat er een tuin aan uw huis vast zit, of dat u de enige bent die hier gebruik van mag maken. Met name de oudere generatie hecht veel waarde aan het hebben van een tuin, en zou hiervoor dan ook graag willen verhuizen.

4. De wens om kleiner of goedkoper te wonen

Hoewel de wens om groter te wonen het meest voorkomt, is er een grote groep die op zoek is naar een kleinere woning. Dit heeft niet te maken met een terugval in het inkomen, maar om de behoefte aan minder onderhoud aan en een huis. Misschien zijn uw kinderen wel de deur uit en weet u niet wat u met de ruimte aan moet. Het onderhouden van een groot, leeg huis kost dan onnodig veel tijd en moeite.

5. Aangepast wonen

Bent u aangewezen op een rolstoel? Komt u niet meer goed de trap op? Dat is een reden om te verhuizen. Aangepast wonen biedt voor velen, die niet in een verzorgingshuis willen of kunnen wonen, een uitweg. Er zijn verschillende instanties met woningen die speciaal ontworpen zijn voor bepaalde beperkingen. Denk hierbij aan een traplift, zorgtoilet of inloopdouche.

Snel woning verkopen met Snel-woning-verkopen.nl

Wilt u ook graag verhuizen, maar zit u nog met een huis dat u niet verkocht krijgt? Dan biedt Snel-woning-verkopen.nl een oplossing. Wij verkopen uw woning snel en zonder voorbehoud van financiering. Zo kunt u makkelijk en snel intrekken in uw nieuwe woning. Neem nu contact met ons op en krijg direct inzicht in de mogelijkheden.

 

Direct uw huis verkopen

Bent u op zoek naar een manier om uw woning snel te verkopen?

Stap 1 Aanvraag-formulier

Vul nu ons aanvraagformulier in, wij nemen dan z.s.m. contact met u op.