Huis verkopen aan opkoper

Het kan gebeuren dat u snel uw woning wilt verkopen, bijvoorbeeld omdat u gaat scheiden of een executieverkoop wilt voorkomen. Maar ook wanneer u uw ouderlijk huis hebt geërfd, kan het zo zijn dat u deze snel van de hand wilt doen. Want binnen de kortste keren klopt de Belastingdienst aan de deur. Het verkopen van uw huis aan een opkoper kan dan een goede optie zijn.


Huis verhuren

Ook aan het verhuren van uw huis zitten haken en ogen. Ook al woont in u een populaire gemeente, zoals ’s-Hertogenbosch of Utrecht: met het verhuren van uw woning kan deze gebruikt worden voor criminele activiteiten en heeft u niet zelf in de hand hoe netjes de woning er bij bezichtigingen uit ziet. Ook zijn er gevolgen voor de hypotheekrenteaftrek.

Huis verkopen aan opkoper

Het kan in al deze gevallen een goede optie zijn om uw huis te verkopen aan een investeerder, zoals Garant-Vastgoed. Wij zijn een opkoper die huizen inkoopt en die vervolgens weer verkoopt. Dat doen we in een groot deel van Nederland. Omdat wij geen ontbindende voorwaarden in het contract opnemen, kunnen we al snel bij de notaris zitten. Wel zo prettig!

Voordelen huis verkopen aan opkoper

Dat is niet het enige voordeel van hert verkopen van uw woning aan een opkoper. U voorkomt er bijvoorbeeld dubbele lasten mee. Want met een onverkochte woning geeft u elke maand geld uit aan bijvoorbeeld een hypotheek en de water- en energieaansluiting, terwijl u er zelf geen woongenot uit haalt. Het kost u dus veel geld. Het verkopen van uw woning aan een opkoper is dan een goede manier om geld te besparen. Want u bent snel van uw woning af en daardoor hoeft u geen dubbele lasten te betalen!